British Council u Hrvatskoj nudi IELTS akademski, IELTS opći modul i IELTS za UKVI. 

IELTS test možete prijaviti online. Kada prijavljujete test našem ispitnom centru, možete biti sigurni da ćete test polagati u službenom ispitnom centru. 

Ispiti koje nudimo:

Tip testa

Cijena (HRK)

Prijavi

IELTS akademski i opći - test na papiru i računalu 1750.00 Prijavi sada
IELTS za UKVI - opći i akademski modul 1905.00 Prijavi sada
IELTS Life Skills (A1 i B2) 1240.00 Prijavi sada

Kako biste prijavili test trebate:

  1. Obavezno se pobrinite da imate važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu pri ruci jer će vam trebati za prijenos jasne preslike dokumenta prilikom prijave za test (obavezno putovnica za kandidate koji nisu stanovnici Europske Unije). Imajte na umu da kandidati mlađi od 18 godina moraju predati pisani pristanak roditelja ili skrbnika da bi se prijavili za mjesto na testiranju.
  2. Preuzmite i pročitajte Informacije za kandidate, koje sadrže važne informacije o formatu testa, vrstama pitanja i rezultatima testa. Imajte na umu da se polaganje testa IELTS ne preporučuje osobama mlađima od 16 godina.  

Nakon prijave za test

  1. Uplatite test. Test možete platiti putem našeg sustava za registraciju na internetu ili bankovnim prijenosom. 
    British Council Hrvatska, IBAN HR5224840081105845585 (za uplate iz inozemstva molimo upotrijebite SWIFT: RZBHHR2X).
    U odjeljku Opis plaćanja prilikom uplate upišite: svoj registracijski referentni broj (Reference Number) koji će Vam biti automatski dodijeljen pri registraciji kroz Sustav online prijava (Vaš referentni broj je 13-oznamenkasti broj koji započinje s HR002) i puno ime i prezime kandidata koji se prijavljuje na test (npr. HR002-70926-00130 – PETER SMITH).
    Uplatu treba izvršiti unutar dva dana (48 sati) od datuma registracije.Navodeći registracijski referentni broj (Reference Number) na način koji je opisan iznad osiguravate se od odgode obrađivanja Vaše prijave.
  2. Takva vrsta odgode može prouzročiti promjenu datuma testa na koji ste se prijavili ili otkazivanje Vaše prijave. Nakon uplate pošaljite nam potvrdu o plaćanju s ostalim dokumentima za prijavu na exams@britishcouncil.hr 

Nakon što je vaša prijava potvrđena, dobiti ćete sljedeće email obavijesti:

Potvrdu s terminom početka testiranja i adresu lokacije dobit ćete 10 dana prije datuma testiranja.

Test govorenja može biti zakazan na isti dan kada i ostali ili na neki drugi dan unutar 7 dana prije ili nakon glavnog testa. Centar za testiranje poslat će vam potvrdu datuma testa govorenja.

Nakon prijave za test primit ćete i automatsku e-poruku s pristupnim šiframa za besplatni internetski tečaj: Put do testa IELTS.

Dobit ćete i svoj IELTS referentni broj za pristup Portalu za ispitanike. Prilikom prijave za test provjerite jeste li ispravno upisali svoju adresu e-pošte.