Želite li studirati ili raditi u Europi? IELTS će vam pomoći to ostvariti.

Jeste li znali da se tisuće diplomskih, magistarskih i doktorskih programa diljem Europe u cijelosti ili djelomično predaju na engleskom jeziku? Mnoge europske institucije visokog obrazovanja – uključujući velik broj privatnih i državnih sveučilišta – već prihvaćaju IELTS rezultate kao dio svojih uvjeta za upis na engleski jezik.

Brojni privatni poslodavci, profesionalna tijela i vladine agencije u Europi također prepoznaju da IELTS daje točan odraz vaše sposobnosti razumijevanja, čitanja, pisanja i govora na engleskom.

Saznajte tko prihvaća IELTS u Europi.

IELTS je najšire priznati ispit iz engleskog jezika koji koristi individualni, "jedan na jedan" test govorenja prilikom ocjenjivanja komunikacijskih vještina na engleskom jeziku.

Više od 12,500 organizacija širom svijeta priznaje IELTS. To je najpopularniji test engleskog jezika na svijetu i svake godine se polažu milijuni IELTS testova. 

Popularna odredišta za studente su Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, Australija i Novi Zeland.

IELTS i Zajednički europski referentni okvir (CEFR)

Zajednički europski referentni okvir (CEFR) pruža temelj za međusobno priznavanje jezičnih kvalifikacija, čime se olakšava obrazovna i profesionalna mobilnost. IELTS je pažljivo mapiran na ovu međunarodnu ljestvicu, koju je uspostavilo Vijeće Europe, što znači da IELTS možete koristiti za profesionalno i obrazovno priznanje unutar Europske unije.

ZEROJ stupanj

IELTS bodovi

A2 3.5-4.0
B1 4.5-5.0
B2 5.5-6.5
C1 7.0-7.5
C2 8.5-9.0

U ovom odjeljku: