Želite li pohađati sveučilište, koledž, školu ili engleski jezični centar u Ujedinjenom Kraljevstvu?

Školovanje u Ujedinjenom Kraljevstvu nudi vam obrazovanje svjetske razine, međunarodno priznate kvalifikacije i izvanredne mogućnosti za nastavak karijere. U pronalaženju stipendija može vam pomoći naša stranica Study UK.

Također ćete pronaći korisne informacije o obrazovanju u Ujedinjenom Kraljevstvu, od izbora tečajeva, studijskih programa i planiranja putovanja do savjeta kako steći prijatelje i priviknuti se na britanske vremenske uvjete!

Pridružite nam se također na društvenoj mreži Facebook!

Zašto odabrati obrazovanje u UK?

Jeste li znali da:

  • Četiri od šest najboljih sveučilišta u svijetu nalaze se u Ujedinjenom Kraljevstvu (World Rankings, QS)?
  • Ujedinjeno Kraljevstvo vodeća je država u istraživanjima (International Comparative Performance of the UK Research Base, BIS)?
  • Ujedinjeno Kraljevstvo najpopularnije je odredište na svijetu za učenje engleskog jezika?
  • Međunarodni studenti koji su diplomirali u Ujedinjenom Kraljevstvu postižu značajno više prosječne plaće nego oni koji su se obrazovali u svojoj zemlji (Tracking International Graduate Outcomes, BIS, 2011.)?

Obrazovanje u Ujedinjenom Kraljevstvu u potpunosti je usmjereno na poticanje razvijanja vlastitih znanja i vještina, slobodu u kreativnosti i pomoć u postizanju najboljih osobnih rezultata.

Na studijskom programu u Ujedinjenom Kraljevstvu steći ćete vještine i kvalifikacije koje će vam pomoći da uspijete u karijeri koju ste odabrali.

Izvan učionice imat ćete priliku upoznati jedinstveni krajolik, gradove i kulturu Ujedinjenog Kraljevstva!

Više o razlozima za odabir obrazovanja u UK.

Mogućnosti školovanja u UK

Možete dobiti uvid u tisuće kolegija u Ujedinjenom Kraljevstvu upotrebljavajući pretraživački alat na našoj stranici Study UK

Ponuđeni su kolegiji u rasponu od onih u internatima za mlađe učenike srednjih škola do onih za dodiplomske studente (sveučilišne prvostupnike, nositelje diplome HND i sl.) te za poslijediplomske studente na sveučilišnoj razini (studente na magistarskim, MBA, PhD, doktorskim studijima, itd.).

Doznajte više o tipovima kolegija, kvalifikacijama i različitim obrazovnim sustavima u Engleskoj, Sjevernoj Irskoj, Škotskoj i Walesu. 

Praktični savjeti prije odlaska

Sakupili smo praktične savjete za međunarodne studente o planiranju obrazovanja u Ujedinjenom Kraljevstvu. To su primjerice informacije o vizama, stipendijama, novcu, smještaju, zdravlju, sigurnosti te putovanju do i širom UK.

Posjetite našu internetsku stranicu Study UK i pronađite praktične savjete prije odlaska.

Život i studiranje u UK

Kako doista izgleda život i studiranje u UK? 

Od studentskih udruga, noćnog života i druženja do hrane, pića, religije i vremenskih uvjeta, sve možete pronaći pomoću život i studiranje u UK na internetskoj stranici Study UK.

Također možete gledati filmove i čitati blogove koje pišu međunarodni studenti.

Podijelite sadržaj