IELTS rezultati

Razumijemo da vam je važno dobiti rezultate. Znamo da ih želite brzo, ali jednako je važno da dobijete rezultate koji točno odražavaju vaše znanje.

Možete očekivati da će vam rezultati vašeg IELTS ispita biti dostupni 13 kalendarskih dana od dana testiranja. Vaš će vam Izvještaj o rezultatu ispita (Test Report Form) biti poslan poštom. Istog ćemo dana vaš rezultat poslati i ustanovama koje ste naveli u svojoj prijavi. 

REZULTATI IELTS ISPITA DOSTUPNI PUTEM INTERNETA

Svoje ćete rezultate putem interneta moći vidjeti od ponoći, 13 dana nakon testa.

Informacije o tome kako provjeriti svoje rezultate na internetu dobit ćete na dan testiranja. Rezultati na internetu su privremeni te se ne bi trebali upotrebljavati kao službena potvrda uspjeha kandidata. British Council ne preuzima odgovornost ukoliko se rezultati ne prikažu na internetu zbog tehničke pogreške ili administrativnog postupka. 

Priopćavanje rezultata telefonom, elektronskom poštom ili telefaksom nije dopušteno. Za više informacija molimo vas da nas kontaktirate. 

IZVJEŠTAJ O REZULTATU ISPITA

Vaš Izvještaj o rezultatu ispita (Test Report Form).

Dobit ćete jedan primjerak Izvještaja. Na žalost, nije moguće izdati zamjenski primjerak ako izgubite original. 

IZVJEŠTAJ O REZULTATU ISPITA ZA USTANOVE

Moguće je, međutim, organizirati da se dodatni originalni primjerci, njih najviše pet, pošalju poštom ustanovama primateljima (npr. sveučilištima, imigracijskim službama itd.). Ukoliko želite da to učinimo, upišite odgovarajuće adrese prilikom prijave. 

Ustanove trebaju originalne primjerke vašeg Izvještaja o rezultatu ispita. Preslike Izvještaja neće biti prihvaćene.

Ustanove mogu imati mogućnost pristupanja rezultatima kandidata pomoću IELTS Test Report Form (TRF) Verification Service. Za to im je potreban broj vašeg Izvještaja o rezultatu ispita koji se može pronaći u desnom donjem uglu tog dokumenta. 

VALJANOST IZVJEŠTAJA O REZULTATU ISPITA

Ustanove obično ne prihvaćaju Izvještaje o rezultatu ispita starije od dvije godine. Nakon tog razdoblja trebat ćete dokazati da ste zadržali ili unaprijedili svoje znanje engleskog jezika od polaganja ispita. 

RAZUMIJEVANJE BODOVANJA IELTS ISPITA

IELTS ispit ocjenjuje sve razine poznavanja engleskog jezika. Nije moguće proći niti pasti na ispitu. Kandidati dobivaju ocjene od nula do devet za svaki od dijelova ispita – slušanje, čitanje, pisanje i govorenje.

Doznajte više o razumijevanju svojih rezultata na IELTS ispitu i sustavu od devet ocjena.

Doznajte kako se rezultati IELTS ispita odnose prema Zajedničkom referentnom okviru za jezike Vijeća Europe (ZEROJ).

PROVJERA REZULTATA

Pogreške u ocjenjivanju IELTS ispita neuobičajena su pojava. Međutim, ukoliko mislite da je došlo do pogreške, možete zatražiti da vam se test ponovno ocijeni. Potrebno se javiti unutar šest tjedana od datuma testiranja. Kandidat odabire za koje dijelove testa želi da budu ponovno ocijenjeni. 

Za ponovno ocjenjivanje ispita plaća se pristojba od £60.00 (plativo u kunama) koju se povratno dobiva natrag ukoliko se ukupni rezultat testa promijeni nakon ponovljenog ocjenjivanja. Obrada upita o rezultatima ispita može potrajati do četiri tjedna. Molimo vas da nas kontaktirate za više informacija.  

Za UKVI IELTS pristojba iznosi £100.00, a za Life Skills ispite pristojba je £75.00 - plativo u kunama.

MOŽE LI SE TEST PONOVITI?

Test možete polagati koliko god puta želite. Međutim, da biste značajno popravili svoj rezultat neophodno je daljnje učenje. Istraživanja IELTS ispita pokazala su da je mogućnost popravljanja rezultata bez daljnjeg učenja engleskog jezika vrlo mala. 

PRITUŽBE I PRIJAVA NEPRAVILNOSTI NA ISPITU

Ako kandidati imaju neku pritužbu na odvijanje ispita, moraju odmah po završetku ispita kontaktirati supervizora. Sve naknadne pritužbe neće se razmatrati.

Ako kandidati uoče neke nepravilnosti na ispitu, trebaju ih odmah po ispitu prijaviti - molimo vas da za to koristite dokument s uputama na dnu ove stranice.