About us Hr

British Council međunarodna je organizacija Ujedinjenog Kraljevstva za kulturne veze i obrazovne mogućnosti. Razvijamo prijateljsko poznavanje i razumijevanje između naroda Ujedinjenog Kraljevstva i drugih zemalja. To činimo kroz pozitivni doprinos Ujedinjenom Kraljevstvu i zemljama s kojima surađujemo, a koji se sastoji u stvaranju prilika, izgradnji veza i poticanju povjerenja.

Surađujemo s više od 100 zemalja diljem svijeta na području umjetnosti i kulture, engleskog jezika, obrazovanja i civilnog društva. Svake smo godine u živom kontaktu s preko 20 milijuna ljudi, a s 500 milijuna ljudi smo u kontaktu putem interneta, televizije i radija te tiskanih materijala. Osnovani 1934., mi smo britanska dobrotvorna ustanova čiji je status reguliran Kraljevskom poveljom i javno tijelo Ujedinjenog Kraljevstva.  

Naš rad u Hrvatskoj

British Council Hrvatska radi na izgradnji povjerenja i stvaranju prilika za stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva i Hrvatske. Usredotočili smo se na razvijanje vještina koje mogu doprinijeti ekonomskom rastu i pomoći u razvoju otvorenog i kreativnog društva.

U ovom odjeljku: