Ako želite raditi ili studirati u Ujedinjenom Kraljevstvu, možda ćete se morati prijaviti za britansku vizu i dokazati da imate traženu razinu poznavanja engleskog jezika tako da položite sigurne testove iz engleskog jezika (Secure English Language Test – SELT) koje odobrava Ministarstvo unutarnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, kao što su na primjer IELTS za UKVI (akademska i opća obuka) ili IELTS Life Skills.

Koja je razlika u obliku između testa IELTS i IELTS za UKVI?

Ne postoji razlika u obliku između testa IELTS (akademska/opća obuka) i IELTS za UKVI (akademska/opća obuka). Test je isti po pitanju sadržaja, oblika, razine težine i bodovanja. Međutim, obrasci izvješća o testu, koji sadrže vaše rezultate, neznatno će se razlikovati po tome što će u njima biti navedeno da ste test polagali na službenoj lokaciji za IELTS UKVI koju je odobrilo Ministarstvo unutarnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva.

Koji oblik testa trebam polagati?

Ako ste student, provjerite sa svojim sveučilištem / fakultetom / školom koji vam je test potreban prije prijave.

Ako se prijavljujete za studentsku vizu (Razina 4) pri visokoškolskoj ustanovi da biste izravno upisali dodiplomski ili poslijediplomski studij na sveučilištu koje je sponzor Razine 4, morate zadovoljiti razinu poznavanja engleskog jezika koju je postavila ta ustanova. Sva britanska sveučilišta prihvaćaju akademske rezultate testa IELTS. To znači da možda ne morate polagati test IELTS za UKVI (akademski), već možete poslati akademske rezultate testa IELTS.

Ako NISTE student, provjerite koji vam je oblik testa potreban u organizaciji u koju se prijavljujete prije nego što prijavite test.

Polaganje testa IELTS za UKVI u British Councilu

Testovi IELTS za UKVI (akademska i opća obuka) i IELTS Life Skills polažu se u centru za testiranje koji odobrava UKVI. British Council ima mjesta koje odobrava UKVI diljem svijeta.

IELTS ZA UKVI (AKADEMSKI)

Položite ovaj test ako je sveučilište ili organizacija u koju se prijavljujete zatražila da položite test IELTS za UKVI (akademski).

Test je dostupan samo u Zagrebu. Naknada iznosi 1708.00 HRK.

Prijavite se za test IELTS za UKVI (akademski)

IELTS ZA UKVI (OPĆA OBUKA)

Ovaj test namijenjen je onima koji žele proći obuku ili učiti na nižem stupnju obrazovanja u Ujedinjenom Kraljevstvu. Također se može koristiti za rad ili sudjelovanje u obuci vezanoj uz rad ili za emigraciju u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Test je dostupan samo u Zagrebu. Naknada iznosi 1708.00 HRK.

Prijavite se za IELTS za UKVI (opća obuka)

IELTS Life Skills

IELTS Life Skills test je engleskog jezika za ljude koji trebaju dokazati samo svoje vještine govora i slušanja na razinama A1 ili B1 Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike (CEFR) u svrhu prijave za britansku vizu.

IELTS Life Skills dostupan je za dvije razine:

IELTS LIFE SKILLS A1

Položite ovaj test ako trebate dokazati svoje vještine govora i slušanja na engleskom jeziku u sklopu vaše prijave Odjelu za britanske vize i imigraciju za vize namijenjene obitelji nastanjenih osoba.

Test IELTS Life Skills dostupan je samo u Zagrebu. Naknada iznosi 1281.00 HRK.

Prijavite se za test IELTS Life Skills A1

IELTS LIFE SKILLS B1

Položite ovaj test ako trebate dokazati svoje vještine govora i slušanja na engleskom jeziku u sklopu vaše prijave Odjelu za britanske vize i imigraciju za neodređeno dopušten boravak ili državljanstvo.

Test IELTS Life Skills dostupan je samo u Zagrebu. Naknada iznosi 1281.00 HRK.

Prijavite se za test IELTS Life Skills B1