On the day of your test HR

Sigurno ćete biti malo nervozni na dan ispita. Kako bi stvari tekle što je bolje moguće, sakupili smo neke informacije koje će vam pomoći da shvatite kako će se odvijati ispitni dan. 

KADA TREBAM DOĆI?

Test započinje u 9.00 sati prije podne. Međutim, vi trebate doći u 8.00 da biste imali dovoljno vremena da se prijavite i smjestite.  

Nažalost, ukoliko dođete nakon što test započne nećete moći pristupiti ispitu. 

KOJI OSOBNI DOKUMENT TREBAM PONIJETI?

Potrebno je sa sobom ponijeti svoju osobnu iskaznicu ili putovnicu koju ste naveli kao identifikacijsku ispravu na svojoj prijavnici. Vozačke dozvole i studentske iskaznice ne priznaju se kao identifikacijske isprave. 

Kandidati bez valjane identifikacijske isprave nažalosti neće smjeti polagati ispit. 

ZAŠTO ME FOTOGRAFIRATE?

Važna nam je sigurnost na IELTS ispitima. U sklopu dodatnih mjera sigurnosti naše osoblje na dan ispita izrađuje fotografije kandidata veličine fotografija za putovnice. Fotografije se pojavljuju na ispitnim rezultatima (Test Report Form). Postupak fotografiranja je obavezan. 

Kandidati koji imaju manje od 18 godina moraju imati potpisani obrazac s dopuštenjem roditelja ili pravnog staratelja za fotografiranje. 

ŠTO SMIJEM UNIJETI U DVORANU U KOJOJ SE ODRŽAVA ISPIT?

U dvoranu u kojoj se održava ispit dopušteno je unijeti:

  • svoj identifikacijski dokument
  • običnu i kemijsku olovku (obična olovka potrebna je za testove slušanja i čitanja)
  • gumicu
  • šiljilo
  • vodu u prozirnoj boci.

U dvoranu u kojoj se održava ispit nije dozvoljeno unijeti ništa drugo.

ŠTO DA UČINIM S OSTALIM STVARIMA, NPR. TORBOM I KAPUTOM?

Bit će osigurana garderoba u kojoj će kandidati ostaviti sve svoje stvari. Garderoba će biti zaključana tijekom testa. British Council nije odgovoran za gubitak ili oštećivanje osobnih stvari kandidata u prostoru u kojem se održava ispit. Stoga preporučujemo da vrijedne predmete, kao što su mobilni telefoni i kompjutori, ostavite kod kuće.