Our global work in arts HR

Fotografija: Mark Wallinger’s White Horse (2013), izloženo ispred sjedišta British Councila u Londonu. Slika © Peter White

Cilj našeg rada na području umjetnosti je predstavljanje raznolikosti kulture, kreativnosti i inovativnosti Ujedinjenog Kraljevstva. 

Radimo s različitim oblicima umjetničkog izražavanja i s najboljim britanskim talentima s ciljem razvoja umjetničkih programa i mogućnosti za suradnju.

Arhitektura, dizajn i moda

Na stražnjoj strani omotnice naš je blog o arhitekturi, dizajnu i modi koji objavljuje vijesti iz tih područja u Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i o razvitku novih projekata iz čitavog svijeta.  

Kreativna ekonomija

Doznajte više o radu British Councila na stranici Kreativna ekonomija da biste podržali našu mrežu kreativnih poduzetnika, kulturnih lidera i kreatora politike, kao i mogućnosti da im se i sami priključite.

Film

British Council Film povezuje britanske filmove i filmske djelatnike s novom međunarodnom publikom, predstavljajući inovativnost, raznolikost i izvrsnost britanskog filma u čitavom svijetu i pronalazeći mogućnosti za kreativnu razmjenu. 

Književnost

Stranica British Council Književnost obuhvaća informacije o našem radu i projektima na kojima radimo, novosti iz književnosti i zajednica izdavača u Ujedinjenom Kraljevstvu, svjetski Festivalski imenik i materijale za rad na suvremenoj britanskoj književnosti u nastavi. 

Glazba

Donosimo sve glazbene žanrove od elektronike do džeza, od tradicionalne glazbe do narodne i od klasične glazbe do indiea. Glazbeni tim također ima svoju vlastitu tjednu radijsku emisiju, The Selector, koja predstavlja najbolju novu glazbu iz Ujedinjenog Kraljevstva. O British Council Glazbi doznajte više ovdje.

Kazalište i ples

Promoviramo najbolje iz područja izvedbenih umjetnosti u Ujedinjenom Kraljevstvu pomoću niza aktivnosti i događanja, uključujući gostovanja novih produkcija, radionice i stručne boravke, seminare i konferencije, izložbe i studijske boravke ljudi iz prakse iz inozemstva u UK. Doznajte više o kazalištu i plesu.

Vizualne umjetnosti

Promoviramo britanske vizualne umjetnosti nizom aktivnosti i događanja uključujući gostovanja izložbi, radionice, seminare i konferencije. Pretražite i čitajte o našoj kolekciji od oko 8.500 britanskih umjetničkih djela.

Podijelite sadržaj