Prepare for your test day HR

Ako želite postići rezultat koje zaslužujete potrebno se unaprijed pripremiti za ispit. Osim što je potrebno naučiti što više engleskog jezika, treba znati što vas očekuje na dan testiranja.

Sastavili smo nekoliko savjeta da bismo vam pomogli da uspijete: 

SAVJETI ZA USPJEH

  • Pobrinite se da vam struktura testa bude dobro poznata kako biste izbjegli iznenađenja na dan testiranja.
  • Vježbajte na ispitnim zadacima i provjerite kriterije ocjenjivanja koji se koriste na IELTS ispitu.
  • Snimajte se dok govorite na engleskom ili uvježbavate zadatke za test govorenja na IELTS ispitu. Zatim preslušajte snimke kako biste provjerili gdje zastajkujete, ponavljate riječi, činite gramatičke pogreške ili možda govorite prebrzo - ovo su četiri ključne pogreške na testu govorenja.  
  • Podvucite ključne riječi u pitanjima tijekom testova slušanja, čitanja i pisanja. Budite sigurni da točno znate što treba sadržavati vaš odgovor. Također planirajte što ćete napisati na testu pisanja prije nego li započnete odgovarati.
  • Naučite i prepoznajte sinonime (različite riječi s istim značenjem). U testovima slušanja i čitanja često ćete uočiti ključnu riječ u pitanju, a zatim vidjeti/čuti drugu riječ istog značenja u tekstu - između njih morate moći uspostaviti vezu. Upotreba sinonima važna je i u testovima govorenja i pisanja kako biste pokazali raznolikost svog vokabulara. 
  • Pažljivo provjerite svoje odgovore u testovima slušanja i čitanja. Pomno pratite upute - u suprotnom riskirate gubitak bodova. 
  • Dobro se naspavajte prije ispita i svakako dođite na mjesto polaganja ispita dovoljno rano. Kašnjenje neće pridonijeti najboljem mogućem rezultatu. 

Trebate li dodatne savjete i informacije možete pročitati naše savjete za dan polaganja IELTS ispita i preuzeti IELTS-ovu Brošuru s informacijama za kandidate (PDF 949kb).