IELTS prijava

Za IELTS test možete se brzo i jednostavno prijaviti putem interneta.

UPOZORENJE: Primijetili smo da su se pojavile neke web stranice koje se lažno predstavljaju kao British Council centri za IELTS prijave. Željeli bismo vas informirato da te stranice nisu ni na koji način povezani s nama te da nismo ni nakoji način odgovorni za sadržaj na tim stranicama.

Da biste bili sigurni da su Vaši podaci sigurni, molimo Vas da se za IELTS prijavljujete samo na našim web stranicama ili na portalu www.takeielts.org

Prije nego što unesete osobne podatke, mollimo provjerite koristite li naš sigurni online sustav za prijave. To možete učiniti tako da provjerite počinje li web adresa s “https://”. Osim toga, lažne stranice često koriste nepravino napisane riječi u svojoj web adresi, pa stoga provjerite je li “British Council” ispravno napisano.

 

Ako ne možete sa sigurnošću ustanoviti jeste li na lažnim stranicama ili ne, molimo da za prijavu koristite ovaj link, a prije toga pročitajte donje upute.

 

Kako biste se prijavili, jednostavno slijedite sljedeće korake:

1.  PROČITAJTE INFORMACIJE ZA KANDIDATE

Skinite i pročitajte Informacije za kandidate (PDF, 933 kb), dokument koji sadrži važne podatke o strukturi ispita, tipovima pitanja i rezultatima. Imajte na umu da se IELTS test ne preporučaju kandidatima mlađima od 16 godina. 

2. ODLUČITE KOJU VERZIJU TESTA ŽELITE POLAGATI

Postoje dvije verzije IELTS testa:

 • akademska - IELTS Academic
 • opća - IELTS General Training

 Pročitajte naše jednostavne upute koje vam mogu pomoći da odlučite koju verziju testa želite polagati. 

3. PROVJERITE DATUME ODRŽAVANJA IELTS TESTA

Datumi održavanja IELTS testa mogu se pogledati na stranici Datumi održavanja i cijene IELTS testa.

Broj mjesta za svaki od rokova IELTS testa je ograničen. Da biste osigurali svoje mjesto, preporučamo da se prijavite najmanje 5 tjedana prije datuma polaganja testa koji ste odabrali. Naravno, moguće je da su slobodna mjesta raspoloživa i nakon tog vremena. Upotrijebite naš Sustav online prijava da biste pristupili ažuriranim podacima o datumima i raspoloživosti testa.

Ukoliko imamo slobodnih mjesta, možemo primiti i prijave nakon isteka roka za prijave (3 tjedna prije ispitnog termina). Ako je termin ispita popunjen neće biti vidljiv. 

Pažnja: Testovi slušanja, čitanja i pisanja održat će se istog dana, dok test govorenja može biti ponuđen istog dana ili do tjedan dana prije ili poslije vašeg glavnog ispitnog dana. Ako se test govorenja ne održava na vaš glavni ispitni dan o tome ćete unaprijed biti obaviješteni. 

4. PRIJAVITE SE PUTEM INTERNETA

Koristeći naš Sustav online prijava rezervirajte svoje mjesto na testu. IELTS test se održava jednom mjesečno u Zagrebu, a u Splitu na oko 4 datuma godišnje (osim u srpnju i kolovozu). 

Molimo vas da provjerite jeste li u mogućnosti dostaviti dokumente iz točke 5 i platiti u skladu s jednom od metoda plaćanja iz točke 6. 

5. PRIPREMITE I POŠALJITE SVOJE DOKUMENTE  

Molimo vas da pošaljete SVE navedene dokumente kada se prijavljujete na test na exams@britishcouncil.hr:

 • Presliku identifikacijskog dokumenta (valjane osobne iskaznice ili putovnice). Isti dokument morate sa sobom donijeti na test 
 • Ako niste državljanin EU morate koristiti svoju *putovnicu*; državljani EU i Hrvatske mogu koristiti svoje osobne iskaznice
 • Presliku potvrde o plaćanju

6. ODABERITE NAČIN PLAĆANJA

Provjerite cijenu testa putem Sustava online prijava. Test možete platiti na jedan od sljedećih načina: 

 1. Online pomoću kreditne kartice (Mastercard ili Visa) putem Sustava online prijava 
 2. Uplatom na naš bankovni račun: internet bankarstvom ili općom uplatnicom

         British Council Hrvatska

         IBAN HR5224840081105845585

         (za uplate iz inozemstva molimo upotrijebite SWIFT: RZBHHR2X)

U rubrici OPIS PLAĆANJA obavezno navedite:

 • PRVO: svoj registracijski referentni broj (Reference Number) koji će Vam biti automatski dodijeljen pri registraciji kroz Sustav online prijava; Vaš referentni broj je 13-oznamenkasti broj koji započinje s HR002 
 • ZATIM: puno ime i prezime kandidata koji se prijavljuje na test
  (npr. HR002-70926-00130 – PETER SMITH)

Navodeći registracijski referentni broj (Reference Number) na način koji je opisan iznad osiguravate se od odgode obrađivanja Vaše prijave. Takva vrsta odgode može prouzročiti promjenu datuma testa na koji ste se prijavili ili otkazivanje Vaše prijave.

Pošaljite potvrdu o uplati skupa sa preslikom identifikacijskog dokumenta na exams@britishcouncil.hr.

7.  DOVRŠITE SVOJU PRIJAVU

British Council mora zaprimiti sve vaše dokumente putem e-maila tijekom dva dana (48 sati) od dana prijave putem interneta. Nažalost, ukoliko ne primimo vaše dokumente tijekom dva dana, vaša će prijava biti poništena. 

Ne možemo obrađivati nepotpune prijave, stoga vas molimo da provjerite jeste li nam poslali sve neophodne informacije. 

Dodatni primjerci vaših rezultata

Ako želite da vaše rezultate osim Vama pošaljemo i drugim ustanovama (npr. sveučilištima), molimo vas da unesete potrebne adrese u odgovarajući prostor na online prijavnici. Možemo izdati najviše pet primjeraka rezultata po kandidatu.

8. NAKON PRIJAVE

Nakon što od Vas primimo sve neophodne dokumente, primit ćete automatski e-mail sa svojom šifrom za pristup IELTS Ready Premium.

Deset dana prije datuma testiranja poslat ćemo Vam e-mail s potvrdom u kojem će biti navedeno vrijeme početka testa i adresa mjesta održavanja testa.

Za više informacija molimo vas da nas kontaktirate.

9. POVRAT NOVCA I PROMJENA DATUMA TESTIRANJA

Za otkazivanje do 5 tjedana prije datuma testa uplaćeni se novac vraća u punom iznosu. 

Ako dostavite originalnu liječničku potvrdu o bolesti na dan testiranja tijekom 5 radnih dana nakon datuma testiranja uplaćeni ćemo vam novac vratiti u iznosu umanjenom za administrativne troškove koji iznose 300,00 HRK. Liječnička potvrda mora sadržavati dijagnozu napisanu na engleskom ili latinskom jeziku. 

Zahtjevi za promjenom datuma testiranja prihvaćaju se do 5 tjedana prije datuma testiranja. Zahtjevi nakon tog roka smatrat će se otkazivanjem testa, a novac se neće vraćati

10. POSEBNI UVJETI

Moguće je organizirati polaganje testa u posebnim uvjetima za kandidate s posebnim potrebama.

Podijelite sadržaj