Tragajući za Shakespearom u Mimari

Multimedijalni umjetnički projekt Tragajući za Shakespeareom u Mimari priključuje se globalnom projektu British Councila Shakespeare lives

Viša kustosica Muzeja Mimara Leila Mehulić osmislila je izložbeni koncept koji čini izbor predmeta iz stalnog postava Muzeja, a koji putem multimedijalnog Smart Guide vodiča na hrvatskom i engleskom jeziku, koristeći pametne telefone i Samsungove tablete, potiče posjetitelja na potragu i otkrivanje Shakespearea u Mimari. 

Shakespeareove misli u dramskom izričaju mladih glumaca Amande Prenkaj i Nikše Marinovića povezane s muzejskim izlošcima otvaraju čarobni prozor u virtualni svijet unutar Muzeja.

Želja je potaknuti publiku na promišljanje o uvijek živim temama Shakespearovih drama kao što su ljubav i strast, moć i častohleplje, identitet i jednakost, obitelj i odnosi, pravda i sudbina.

U suradnji s Tekstilno tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu osmišljen je likovno dizajnerski zadatak vezan uz temu projekta koji će rezultirati modnom revijom najboljih studentskih radova ujesen u muzeju.

Cilj projekta je putem suvremene digitalne tehnologije i edukativnih programa privući publiku, ponajviše mlade, u posjet muzeju i izložbi.

Tijekom trajanja izložbe redovito će se održavati edukativne likovne radionice.

Izložba ostaje otvorena do 31. prosinca ove godine.

Vanjske poveznice