David Tennant kao Richard II. u produkciji Royal Shakespeare Company
David Tennant kao Richard II. u produkciji Royal Shakespeare Company koju možete gledati online od 23. travnja 2016. Fotografija: Kwame Lestrade  ©

Royal Shakespeare Company

Gdje god se u svijetu nalazili, do kraja rujna 2016. godine možete uživati u BBC-om online festivalu Shakespeare Lives. 

Pogledajte niže navedene istaknute trenutke, i mnoge druge, na web stranici festivala koju zajedno uređuju BBC i British Council.

RICHARD II.

Royal Shakespeare Company

David Tennant briljira kao ukleti Richard II. u produkciji Grega Dorana i kazališne skupine Royal Shakespeare Company koja je oduševila kritičare i koja će po prvi puta biti dostupna online širom svijeta. 

RAZGOVARAJMO O SHAKESPEAREU

Hay Festival

Kroz kombinaciju novih kratkih filmova i bogate festivalske građe, vrhunski autori, glumci, akademici i mislioci kao što su Stephen Fry, Germaine Greer i Judy Dench istražuju svijet Shakespearea, njegovo djelo i ostavštinu. 

SHAKESPEARE NA POZORNICI, EKRANU I DRUGDJE, S IANOM MCKELLENOM 

British Film Institute

Sir Ian McKellen dijeli s nama svoj jedinstveni uvid u probleme i radosti interpretiranja Shakespearea u kazalištu, na televiziji, na radiju i na velikom platnu. 

BITI HAMLET

BBC

Dva najveća moderna Hamleta, Simon Russel Beale i Adrian Lester razgovaraju o najčuvenijoj i najizazovnoj ulozi. Njihova diskusija o danskom princu prikladno se odvija na danskom tlu u elegantnom okruženju rezidencije danskog veleposlanika u Londonu. Od Gielguda do Branagha, od Oliviera do Plummera, istražuju bogatu raznolikost pristupa ulozi kojoj teže mnogi glumci.

DJELA (THE WORKS) 

S radnjom koja se odvija u stambenom naselju u Peckhamu, ovaj kratki film, koji je napisao i režirao Elliot Barnes Worrell, slavi Shakespeareove bezvremenske teme s glumačkom postavom koju predvodi Ralph Fiennes. Koristeći se samo Shakespeareovim riječima, Djela istražuju kompleksne odnose koji postoje unutar zajednice mladih stanovnika Londona koji ne žele biti definirani svojim okolnostima.