Studenti oko stola

O programu

Academic Teaching Excellence (ATE) razvijen je u svrhu pomoći akademskim djelatnicima koji podučavaju na engleskom jeziku. Broj diplomskih kolegija u Europi na engleskom jeziku značajno je porastao tijekom posljednjih godina. Često niti nastavnici niti studenti nisu izvorni govornici jezika koji upotrebljavaju, što može biti frustrirajuće i za jedne i za druge.  

ATE je osmišljen da bi unaprijedio sveukupnu kvalitetu akademske poduke usavršavanjem jezičnih vještina predavača i uvođenjem korisnih tehnika u svakodnevnoj nastavi. Razvijen je u suradnji s Odsjekom za obrazovanje Sveučilišta u Oxfordu oslanjajući se na najnovija istraživanja na području engleskog kao medija poduke (English as Medium of Instruction - EMI). Program vode iskusni treneri koji su prošli posebnu poduku na Sveučilištu u Oxfordu. 

Razlozi pokretanja programa

Visokoobrazovne ustanove u zemljama gdje engleski nije izvorni jezik sve više nude akademske kolegije na engleskom jeziku. Najčešći pokretač takve prakse je internacionalizacija, to jest namjera da se na najbolji način pripremi studente za globalnu arenu istraživanja ili da se postane privlačnijim u međunarodnoj utrci za najboljim studentskim i profesorskim talentima. 

Samo na magistarskoj razini broj kolegija koji se podučavaju na engleskom jeziku u Europi gotovo se udvostručio u posljednje dvije godine. Međutim, to može biti pravi izazov za nekoga tko nije izvorni govornik jezika, osobito kad većina studenata koji prate kolegij također nisu izvorni govornici. Osim što je potrebno biti siguran govornik engleskog jezika, dobro razumijevanje pozadinskih komunikacijskih procesa između govornika stranog jezika postaje značajno u planiranju predavanja i seminara. Tu nastupa engleski kao medij poduke koji je došao u žarište akademskog istraživanja. Program ATE koristi ta istraživanja u metodici koju nudi za uspješnu komunikaciju na engleskom jeziku između predavača i studenata.  

Sadržaj programa

Program ATE osmišljen je tako da pomogne unaprjeđenju kvalitete komunikacije između predavača i studenata u predavaonici dajući nastavnicima alate za samopouzdanije i učinkovitije podučavanje na engleskom jeziku. Polaznike programa uvest će se u načela podučavanja na engleskom jeziku kao mediju poduke (EMI). Polaznici će analizirati i preispitati svoje trenutačne metode podučavanja te će kroz intenzivnu mikronastavu usvojiti napredne jezične vještine. Program će se baviti čitavim spektrom nastavnih situacija i svaki će od polaznika osobno dobiti povratnu informaciju i preporuke kako unaprijediti svoj rad. Za više pojedinosti pogledajte našu brošuru.

Načini održavanja programa

Program ATE provodimo na dva načina. Program možemo organizirati na vašoj ustanovi samo za vaše djelatnike za grupu od minimalno 8 i maskimalno 14 polaznika, bez dodatnih troškova za njihov prijevoz i smještaj, u nastavnom okruženju na koje su navikli.

Program je također povremeno otvoren za individualne prijave za polaznike s različitih ustanova, pa vas molimo da pratite našu web stranicu za daljnje novosti ili nam se javite kako bismo mogli zabilježiti vaše zanimanje i javiti vam se čim otvorimo grupu za individualne prijave. 

Polaznici programa mogu dolaziti iz različitih znanstvenih disciplina. 

Cijena programa

Cijena programa koji se održavaju na ustanovi naručitelja temelji se na grupi od najviše 14 polaznika. Molimo da nas kontaktirate za sve pojedinosti o cijeni.  

 

Što su rekli prijašnji polaznici?

Iznimno koristan program za sve nastavnike koji nisu izvorni govornici! 

Program je u potpunosti ispunio svoju svrhu i nadišao moja očekivanja. 

Program mi se jako svidio...Posebno sam impresioniran nizom strategija i alata poučavanja s kojima nas je upoznao ovaj program. Predstavljeni su nam mnogi korisni pristupi diskusiji u razredu i interaktivnom poučavanju i ja ću ih definitivno koristiti.